Jei tik pradedate fotografuoti, gali būti sunku apsispręsti, kokį fotoaparato objektyvą įsigyti. Yra tiek daug skirtingų tipų ir prekių ženklų, kaip žinoti, kuris jums tinka? Šiame tinklaraščio įraše aptarsime geriausius fotoaparato objektyvus pradedantiesiems ir pateiksime keletą patarimų, į ką atkreipti dėmesį perkant.

Kai reikia pasirinkti fotoaparato objektyvą, yra dvi pagrindinės kategorijos: pagrindiniai objektyvai ir priartinantys objektyvai. Pagrindiniai objektyvai turi fiksuotą židinio nuotolį ir paprastai naudojami portretams arba stambaus plano nuotraukoms. Kita vertus, priartinantys objektyvai siūlo įvairių židinio nuotolių diapazoną, kuris leidžia keisti objekto padidinimą nuo tolimų iki artimų nuotraukų.

Renkantis objektyvą svarbu atsižvelgti į tai, kokio tipo fotografiją planuojate daryti, ir į norimų gauti vaizdų kokybę. Nebrangūs objektyvai gali būti tinkami pagrindinėms „nukreipk ir fotografuok” nuotraukoms, tačiau jei ieškote aukštesnės vaizdo kokybės arba planuojate fotografuoti prasto apšvietimo sąlygomis, galbūt norėsite investuoti į aukštesnės kokybės objektyvą.

Kitas svarbus veiksnys yra objektyvo dydis. Mažesni objektyvai paprastai būna lengvesni ir kompaktiškesni, todėl idealiai tinka keliauti ar nešiotis visą dieną. Be to, jie paprastai būna prieinamesni už didesnius objektyvus. Kita vertus, dideli objektyvai pasižymi geresne vaizdo kokybe ir gali būti tinkamesni kai kurioms fotografijos rūšims.

Galiausiai atkreipkite dėmesį į objektyvo suderinamumą su fotoaparatu. Kai kurie objektyvai gaminami specialiai tam tikriems fotoaparatų modeliams, o kiti gali būti naudojami kelių gamintojų fotoaparatuose. Prieš pirkdami įsitikinkite, kad pasirinktas objektyvas yra suderinamas.

Apibendrinant galima teigti, kad renkantis fotoaparato objektyvą pradedantiesiems reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių. Prieš priimdami sprendimą būtinai apsipirkite ir perskaitykite atsiliepimus. Pasirinkę tinkamą objektyvą galėsite pakelti savo fotografiją į kitą lygį!